Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Seppo Pennanen

Seppo Pennanen on lähtöisin pienestä köyhästä mökistä.

Opiskeluun hänellä ei ollut mahdollisuuksia monesta syystä, siksi hänestä tuli itseoppinut. Hän ei jäänyt itkemään köyhyyttään ja kouluttamattomuuttaan, vaan korvasi nämä puutteet luovuudella ja sinnikkäällä lukemisella.

Aloitettuaan kaupan alalla ja saatuaan ainoat ammatilliset koulutukset alalta, päätyi hän pian yrittäjän uralle, jonka pääasiallinen motiivi oli saada päättää vapaasti ja itsenäisesti omista tekemisistään, olla vapaa ja riippumaton. Mukaan lukien kaikki lyhyetkin yrittämiskokeilut hän perusti yrityksiä kaiken kaikkiaan yli 40.

Yritykset toimivat mitä erilaisimmilla aloilla. Ensimmäinen kokemus yrittämisestä tuli jo armeijassa, jossa Pennanen piti pienessä yksikössä Sotkua armeijakavereilleen. Sen jälkeen hän on ommellut essuja, kasvattanut ituja, ollut elintarvike-, karkki- ja tukkukauppiaana, tehnyt yhden kesän saunavastoja, myynyt 800 miljoonaa kananmunaa Suomeen, pakannut ja myynyt miljoonia kardemummatuubeja – ja heittänyt siinä sivussa 2 400 imitointikeikkaa 85 eri julkkisäänellä.

Hän on myös opettanut yrittäjille myyntiä ja markkinointia, pyörittänyt kolmea ravintolaa ja kokeillut matkailuyrittämistäkin. Viimeisimmäksi Pennanen toimi vaimonsa Leenan siivousalan yrityksen Kotileena Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Yritys toimi Suomen suurimmissa kaupungeissa työllistäen parhaimmillaan parisataa ihmistä ja oli alansa kannattavin yritys koko maassa. Yritys myytiin vuonna 2013.